tisdag 4 mars 2008

Blackened Chicken Alfredo.

Jag måste bara ge er ett recept på en rätt jag & Andreas lagade i fredags.
Blackened Chicken Alfredo

Det var så otroligt gott så vi lagade samma mat på lördagen också.

Du behöver:
en hel del kryddor för att göra Cajunkrydda
kyckling efter önskemål
pasta
2,5 dl pastagrädde
2 tomater
1 stor rödlök
2 baugetter
vitlökssmör.

Cajunkryddblandning
5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver

Blanda samman alltihopa i en skål. Ta hälften av kryddblandningen och blanda med olivolja för att göra en marinad till kycklingen.

Marinera så länge som möjligt. Stek kyckligen tills den är nästan helt färdig och linda sedan in den i folie och i ugn på 225 grader tills den är klar ca 10 minuter.

Koka pastan ( Penne rigate pasta från Barilla blir bäst) och häll sedan över pastagrädden (milda, kelda för att göra det enkelt) och låt det koka upp lätt.
Finhacka tomater och Rödlök och häll ner i pastan. rör om några gånger och hälls edan i LITE av kryddblandningen. Det får inte bli för mycket för då blir pastan stark och det ska den inte vara.

Om man gillar vitlöksbröd så kan man göra såna. Bröden kan du stoppa i ugnen tillsammans med kycklingen. Servera med pastan i botten på tallriken och kycklingen överst som du innan servering strör lite extra cajunkrydda på. Kycklingen är väldigt stark men tillsammans med den lite mildare pastan blir det en perfekt kombination.

Hoppas det ska smaka

1 kommentar:

annaslantliv sa...

Jag har kommenterat här tidigare. Vart har den tagit vägen?! Mysko.
Ja ja.
Receptet ska iallfall provas i helgen! Älskar kyckling.

Kram