fredag 6 januari 2012

Köket!

Från ingången till köket

Högra sidan

Vänstra sidan

Matplatsen, bord från Mio & Leksandsstolar gratis från en släkting.


Motsatt sida från matplatsen, Blocketfyndat skåp.

Hej igen!

I dag visar jag bilder från vårat kök. Det är inte helt färdigt än, det är lite listmålning & en liten bit tapetsering kvar vid ingången.
Väggen in mot vardagsrummet som ni ser på bild 4 ska rivas, därför har vi bara vitmålat den istället för att slösa pengar på att tapetsera!

Köket kommer som ni säkert ser från Ikea & heter Lidingö. Vi har valt porslinsho & även den från Ikea. Vitvarorna är alla nya förutom kyl & frys för de fanns redan & var bara ett par år gamla så de får duga tills de går sönder!
Tapeten är den klassiska Rut från Sandbergs. Jag stod i valet & kvalet mellan ljusgrå eller beige, men valet föll slutligen på den beige.

Bänksivan är ljus valnöt i laminat & den har vi köpt på Fröbergs i Borlänge.

I den botre delen av köket står det vita skåpet som är mitt fina Blocketfynd jag skulle visa er. Ett par hundralappar & så var det mitt. Det ska stå i hallen som klädskåp när hallen är renoverad men just nu har vi bara plats för det i köket.

Där skåpet står ska vi ( läs Andreas, me do not bygger ) bygga ett hörnskafferi & en platsbyggd sittbänk, men det får komma allt eftersom.

Vi är jättenöjda med köket, men det har varit en kamp. Vi började efter massa tjat från mig 3 veckor innan August skulle komma. Som tur var så gick jag ju som sagt över 3 veckor & vi hann få upp alla skåp, måla golv ( låg på alla fyra överburen ) & målade golv sena kvällar i förhoppning om att sätta igån förlossningen, men inte då!

En vecka efter att August föddes, satte badrumsrenoveringen igång & Andreas fick ägna sig lite åt det, mitt bland all kaos här hemma med nyfödd kolik/magknipsbebis.

Äntligen är vi i hamn med köket & vi kan nästan, men bara nästan pusta ut. Vi gjorde det!

Nästa gång får ni se några bilder av vår väg till nytt kök!

Kram på er!

8 kommentarer:

Life Of An Angel sa...

Fint det blev!! Nu längtar jag ännu mer tills vi drar igång etapp 2 av vår köksrenovering (då blir luckorna vita!!! :D)

Huset i bullerbacken sa...

Så snyggt golv!! Och jag gillar verkligen skåpet (och naturligtvis köket oxå).

Kram/Anna

Johanna sa...

Hej Emma! är det ett IKEA kök?/ Johanna

Anonym sa...

Vad fint det blev! Köksstolarna ( och bordet) var snyggt. Vi letar köksstolar här hemma.

Fynda och Fixa sa...

Men så snyggt! Förstår att det varit mycket jobb. Tycker det är fullt upp med två små, och de största inrednigsplaner få läggas åt sidan ett tag :)

Även August rum var sååå fint! Gillar de ljusa dova färgerna, men ändå att det är uppblandat med lite klarare färger som det ska vara i ett barnrum tycker jag.

Hjemmekjær sa...

Et nydelig kjøkken!!!
Tenker det blir åpent og fint når dere skal åpne veggen også!:)Nydelig!

Två Små Gryn sa...

Så fint! Gillar verkligen bänkskivorna.

LIVSGLITTER sa...

Vilket vackert kök!