onsdag 30 mars 2011

Brädor





Doptavla & bräda med versaler 20 cm bred.

Hej!

Många brädor har jag fått tillverka efter att jag åter tog emot beställningar! Här ser ni några utav dem.

I dag målar jag på våran kommod för fullt, det var inte det enklaste att få den jämn & fin. Jag har slipat, spacklat & slipat ännu mer...

Tyvärr så var ena skåpdörren på kommoden helt trasig så den måste jag laga på något sätt, inte riktigt vad jag hade räknat med men så är det med gamla möbler!

Jag har hittat ett jättefint handfat till kommoden, men nu återstår att välja bredd på det bara.
Ska man ha lite större space vid sidan av handfatet eller lite mindre... Vilka I-lands problem!!!

Kramar

söndag 27 mars 2011

Några måsten...




1. Parfym D&G 2. Värmeskydd L´Oreal 3. Elizabeth Arden läppstift/glans spf 15 4. Lancôme Facernes Longue Tenue Concealer 5. Max Factor puder 6. .Färg Makeup creme 7. Elizabeth Arden 24h återfuktande kräm

Hej!

Eftersom vi snart flyttar är mitt hem varken inspirerande eller välstädat just nu så jag struntar i att visa er några fulbilder därifrån i dag utan tänkte att vi går igenom min sminkväska lite istället.

Dessa produkter klarar jag mig inte utan.
Elizabeth Arden cremen är dock helt ny, & förhoppningsvis blir den också en favorit. Jag är en riktig torrboll på vintern & utan återfuktande creme skulle mitt ansikte lossna.

Om jag bara skulle få välja en av dessa produkter så skulle det utan tvekan bli .Färg Makeup cremen. På ett kick trollar den bort röda märken, fläckar & annat fult man inte vill ska synas i ansiktet. Jag har färgerna Nougat & Caramel & dessa två blandar jag ihop till perfekt nyans för just min hy. Lite ljusare på vintern & lite mörkare på sommaren.


Att tänka på är att man aldrig stoppar sina fingrar direkt i burken utan använder en lite spatel att ta upp cremen med & blandar ut den på exempelvis en liten kakelplatta eller en liten assiett.
På så vis får den mycket längre hållbarhet.

På bilden hittar ni ingen Mascara, den finns så klart med i väskan, men jag byter ofta märke & har inte riktigt hittat någon som jag älskar! Jag letar vidare!

Tipsa gärna om era favoriter i sminkväskan.

Kramar

torsdag 24 mars 2011

Lycka!!!




Bord från Lavendel & Romantik

Hej hopp!

Vet ni, i dag är jag riktigt glad. Min käre man ringde & berättade att han hade hittat breda gamla brädor i stil med dem på bordet ovan i en gammal lada ute på vischan. Brädorna ska han bygga ett kryssbord av & bordsskivan ska se ut som på bilden.

Tyvärr kunde han inte ta med sig brädorna hem då han inte hittade någon att fråga på gården där ladan stod & eftersom han kör firmabil ville han inte bara lassa in dem heller... =O)

I dag åkte jag & mamma hem till en släkting & skulle kolla igenom om vi ville ha några möbler efter hans mamma & pappa innan de åkte till "Ta till vara"-loppisen i stan. Gissa om jag blev överlycklig när jag fick inte mindre än 6 st vitmålade Leksandsstolar!?

Tänk, jag som har letat på Blocket & andra ställen, men alla är så himlans dyra & eftersom jag ska ha 6 st så har jag inte haft råd nu med flytten & allt annat som ska köpas... Men vilken tur... nu blev de gratis istället!

Jag tror det gamla slitna bordet tillsammans med stolarna kommer göra sig kanon i mitt nya kök... bara en månad kvar till flytten!

Det var allt för i dag.

Kramar

onsdag 23 mars 2011

Förvaring i köket




Plåtlåda till brödet från Ib Laursen finns bland annat här

Hej!

I går tog jag & Hugo en mysdag på stan efter jobb & dagis. Vi fikade, shoppade & lekte i lekparken.
På Lavendel & Romantik valde min son ut denna plåtlåda till pappan i huset. Han har sagt några gånger att han vill ha en plåtlåda till brödet, å ja då ska han väl få det också?!

Förra veckan satt jag & Andreas uppe sent & planerade vårt blivande kök. Andreas kollade lite på kylskåp & hittade ett han ville ha... trött som jag var orkade jag inte kolla just då, men han envisades...

... gissa vad han hade hittat för kylskåp?

Ett Smeg-skåp!

Nu vill vi ha ett fullstort kylskåp & en fullstor frys så creme vit är det som erbjuds.
Dock har vi ett problem & det är att våra vitvaror vi har nu är inbyggda på en 120 plats & Smeg-skåpen behöver 80 cm vardera för att öppnas 90°.

Har du bilder på två skåp bredvid varandra kan du gärna länka mig till dessa så jag får en uppfattning om hur det ser ut.

Vi får tänka över saken, men vi ska ändå inte byta just nu då de vi har är praktiskt taget nya.

Nu väntar ett skönt bad på mig.

Kram

söndag 20 mars 2011

Köksdrömmar


Googlad bild, minns ej källan!

God morgon!

Just nu nöter jag nog frenetiskt mycket på Andreas om köksbord. Andreas ska nämligen få göra ett bord åt mig, men det är inte det lättaste att hitta gamla slitna breda tjocka plankor att ha till bordsskivan.

Bilden ovan visar i alla fall min dröm om hur bordet på ett ungefär ska se ut. Till det vill jag ha gamla Leksandsstolar, eller andra fina trästolar!

Tips om vart man får tag på gamla bräder mottages tacksamt.

Ha en fin söndag, själva ska vi ut i pulkabacken & till det lite korvgrillning.

Kram

fredag 18 mars 2011

Önsketänkande!






Rosa ljuvliga Ranukler.

Hej i mitt vita vinterland!

I går satt vi på gården & fikade & tom jag som inte är någon vårmännsika fick vårkänslor så jag bestämde mig för att i dag skulle jag köpa massa våriga blommor, pasteller & göra vår här hemma på riktigt...

... i morse när jag vaknade hade det kommit 1 dm snö!!!

Men skam den som ger sig, blommor blev det i form av både Ranunkler & Mårbacka Pelargoner.

Nu ska jag hugga tag i lite arbete. Ha en fin helg & kör försiktigt om ni måste ut på vägarna. Vi åkte förbi flera olyckor i dag när vi var ute.

Kram

tisdag 15 mars 2011

Grabbigt rum!






Textilier från Zara Home Kids.

God förmiddag!

I dagarna kom ett efterlängtat paket till min lilla Hugo. Han har själv vart med & valt vilken matta & vilken kudde han önskade sig till sitt nya rum.

När vi flyttar kommer Hugos rum få bli lite grabbigare & han har även fått välja tapeter själv, eller nja nästan helt själv, de fulaste katalogerna tog jag inte fram så klart!

Kudden & mattan gillade även mamma & på kudden är det även manchester/plysch vilket gav den det där lilla extra!

Nu är det jobb som kallar & efter det ska jag ta itu med förrådet... hujjamej!

Kram

måndag 14 mars 2011

Vårkök





Lattemuggar & sockerströare GreenGate.

Hej igen!

I dag passade jag på att fota några nya köksdetaljer jag har skaffat mig. Muggarna har jag samlat på länge & dessa nya våriga blå föll mig i smaken.

Jag kan inte förstå hur jag kan ha börjat gilla blått helt plötsligt, det har aldrig vart en favoritfärg hos mig, men i köket är det fint.

Just nu har jag ingen inspiration alls till den här lägenheten, allt jag tänker är hus, hus & hus & lite jobb. Tänk det är bara lite mer än 100 dagar kvar tills Sveriges största festival drar igång.

Just nu är jag i planerarstadiet för hur jag på bästa sätt ska lägga upp boendebiten i år.
Det är ett riktigt roligt & utvecklande jobb.

För er som inte vet vad jag jobbar med så arbetar jag som boendeansvarig på Peace & Love- festivalen här i Borlänge. I år har jag dock planerat lite dåligt då bebisen beräknas komma den 11 juli & jag bör jobba till åtminstone i mitten av juli.

Förresten, alla ni som har barn i övre tonåren, passa på att tipsa dem om att söka som funktionär till årets festival, klicka här.

Kram Emma

söndag 13 mars 2011

Badrum



Bilder: Vita Novum

Hej söndag!

Härom dagen släpade jag med min äkta hälft på öppet hus på Bad & Keramik, för att visa bubbelbadkar, kommoder, skåp, tvättställ & kakel. Han är så där halvintresserad, men vi fick bestämmt det vi skulle bestämma.

Jag hade sett ut en jättefin kommod med ett tillhörande skåp, men när jag lite försynt nämde att det kostade 23.000 kr så var han plötsligt inte så intresserad av att titta längre...

Eftersom vi ska ha kaklat & spontat i badrummet så tyckte han det passade bättre med en gammal kommod & ett gammalt vitmålat skåp, jag kan säga att jag inte var sen på att köpa den superfina vedlåren på bilden ovan för att göra om till kommod med ett tvättställ ovanpå.

Med lite vitfärg kommer det bli kanonfint tror jag!

Han är inte så dum min karl.

Nu är all planering gällande kök & badrum klar, men mer om det när vi väl börjat renovera till våren/försommaren.

Vedlåren kommer från min vän Karins butik Vita Novum.

Kramar

torsdag 10 mars 2011

Design till Brandsläckare


Bild 1 Bild 2

Bild 3 Bild 4



Bild 5

Jag tänkte be er om lite hjälp med att välja en design till en brandsläckare som jag ska designa.
Nu har jag gjort 5 olika alternativ & ni röstar på dem högst upp till höger.

Brandsläckaren är vit & det kommer att vara svart text på den! Tänk på att släckaren är rund & hur texten kommer se ut på ett runt föremål...

Förstora bilderna så ser ni bättre.

Om ni har lust lämna gärna en kommentar & berätta varför ni valde den ni valde...

Tack för hjälpen!

Bloppis!


Zinkhus Walther & Co Höjd 35 cm djup 20 cm Bredd 15 cm
200 kronor Sålt


Turkos gungstol. 100 kronor. Såld



Hissgardin 140 cm bred. 200 kronor (Nypris 599 kr)

Sen har jag även tre stycken kakfat till salu... klicka här så ser ni dem pris 250 kr styck. Du väljer själv vilka kak-ord du vill ha på!

Först till kvarn gäller, men jag ser gärna att Zinkhuset & gungstolen hämtas här.

Skriv bland kommentarerna eller maila om du är intresserad av något & glöm inte lämna mail ifall du inte har någon blogg.

Kram

måndag 7 mars 2011

Brädor



Hej hej.

Jag tänkte att jag skulle börja göra lite brädor igen. Så ni som står i kö på att få beställa kan väl skicka mig ett mail igen med vad ni önskar för bräda.

Maila på emmasideer@hotmail.com

I mailet vill jag att ni skriver vilken text ni vill ha, vilken färg på texten svart eller grå till vita brädor & vit till svarta brädor .

Storlek på brädan 10 cm 150-200 kr breoende på text.
Ca 15 cm 200-250 kr beroende på text.

Längden på brädan avgörs alltid av texten.

Dopbrädor är 20 cm breda & 50 cm långa & kostar 400 :-

Skriv gärna ner så mycket information som möjligt så blir det lättare för mig.

Jag bekräftar din beställning så fort jag kan med leveranstid & totalkostnad!

Kramar Emma

fredag 4 mars 2011

Soffbord




Hej Fredag!

Äntligen helg & ledighet tillsammans. Visst är det underbart!?

I går kom min vän Karin förbi med ett skrivbord från hennes butik Vita Novum.
Det var omålat & behövde slipas så jag satte igång på en gång. Ivrig som vanligt.

Efter en rejäl slipning & några lager färg kapade jag benen på skrivbordet & nu står det på plats!
Visst vart det bra? Skönt att få ett "riktigt" bord istället för kistan!

Kistan har jag nyss slipat & målat om & textat: Du är det finaste jag vet. Du är det dyraste i världen... versen på i grå kalligrafi.

Den vart riktigt fin om jag får säga det själv. Bilder kommer.

Trevlig helg till er alla.

onsdag 2 mars 2011

Bebisrum


Tapet från Boråstapeter, kollektion Falsterbo 549 kr/rulle

Hej hej!

Nu är tapeten & golvet till bebisens rum inhandlade. Valde den här bredrandiga ljusblå & sen blev det faktiskt ett annat golv än det jag visade tidigare. Visserligen ett vitt klickgolv, men mycket snyggare & mer verklighetstroget.

Jag valde en relativt billig tapet, för visst vill man väl göra om barnrummen med att barnen växer? & sen blir de ju lätt förstörda också!

Jag är supernöjd med mina val & är det så att det nu kommer ut en lite flicka trots allt får hon väl ha ljusblå tapeter ett tag... för mig veterligen har aldrig någon nyfödd bebis klagat på tapetfärgen =O)

Sen har jag tänkt mig golvsocklar som är ca 17 cm höga till detta!

Vad tycker ni?

Förresten, gissa om jag höll på att skratta ihjäl mig när jag frågade Hugo om tapet?

Jag: Hugo vad vill du ha för tapet i ditt rum när vi flyttar?
Hugo: Ja, jag kan väl ta en gul med bananer & bajskorvar på!

Han har inte fått smaken från mig, jag lovar!

Ps Efter att inte ha kunnat kolla min mail på flera månader kommer jag äntligen in! Någon hade hackat min mail & jag har nu 831 mail att gå igenom, men jag lovar att svara alla om det är aktuellt med ett svar så fort jag kan... & Linda kära vän, du ska genast få din order, nu har jag fått dina mail, men saknar en adress så snälla skicka den till emmasideer@hotmail.com

Kramar