tisdag 31 januari 2012

Till min minsting...




Bilder lånade från Me & I.

Har för det mesta gillat Me & I´s kläder, men dessa underbara haremsbyxor med kanin i fickan är ju bara för härliga. Glad färg & ursöta.
Jag har alltid gillat retrokläder i ny tappning på mina barn & det fick därför även bli de söta hängselbyxorna med att vitt moln på rumpan & den söta koftan till våren.

Hej!

Kläder, kläder, kläder... Nog för att jag gillar att köpa kläder till mina barn, men den minsta växer ur en storlek på ca 2 veckor så jag hänger inte riktigt med i svängarna känner jag.
Tur man kan gå ut i förrådet & rota lite bland Hugos gamla kläder & fylla upp garderoben med.

Hur har ni gjort, som har syskon av samma kön? Har den yngre fått ärva alla kläder eller har han/hon bara fått nytt?
Här hemma har jag bestämt att August får ärva det jag tycker är extra fint & fräsch så klart.
Jag vill inte ha allt som Hugo hade på sig på August för de är så lika varandra att det känns som att han inte får bli en egen person då. Så när August blir lite större så han inte växer ur allt på max en månad så blir det nog mestadels nya kläder till honom.

Här hemma har vi sjukstuga, Hugo med hög feber & August med... ja jag tror det är tänder på G då han gnäller konstant, tuggar på allt han kommer åt & är lös i magen... men jag har haft fel förr så det återstår att se.

Kram på er

måndag 30 januari 2012

Köksdetaljer





Några detaljer i köket har tillkommit sen sist! Taklampor, hylla & ny lampa i fönstret! Dikten på brädan har jag fått av min fina vän Maria på min födelsedag! Vem den är skriven av vet jag dock inte!

Hej på er!

Här är det en riktig segdag! Hugo är sjuk & har hostat hela natten & jag har vart ute på Östersjön & dansat med 10 härliga tjejer. Åh det märks att man har blivit gammal, det är inte helt obemärkt man dricker från 11 på förmiddagen till halv sex på morgonen.
Men det var det värt för vi har haft så roligt & det var riktigt skönt att få komma iväg med tjejgänget en helg även om jag så klart hade en fruktansvärd ångest över att lämna mina barn!

Här hemma händer det dessvärre inte mycket, men några lampor & en hylla har kommit upp i köket! Det skulle egentligen vart två hyllor men den översta fick inte plats om jag nu inte skulle satt den i taket!

Lampskärmen från Tine K hamnade i köket till slut i alla fall. Jag var ju helt säker på att jag beställt en svart lampskärm, men när jag öppnade paketet var den grå... Hmmm inte riktigt vad jag tänkt mig, men jag kikade på min order & visst hade jag väl valt en grå!

Först fick den bo i sovrummet, men den passar inte in nu när jag ska sy nya ljusblå gardiner till våren så jag cjansade & testade i köket ändå trots beige tapeter & det vart ju helt ok.

Pust... nu ska jag ta hand om min sjukling & min lillfis som precis börjat krypa. Ja det är ju lite vingligt i början så han faller lite & det går ganska sakta frammåt & då blir han lite arg... 6 månader blev busungen i går... usch vad tiden går fort!

Kramar Emma

Tillägg
Till Maja då det ej går att svara på din blogg:
Om du hade läst min blogg lite längre så hade du sett närbilden på bordet. Det är ett bord i återvunnet, gammalt, slitet trä, med springor och övriga spår av svunna tider... Med andra ord är det helt omöjligt att torka bort barnmat efter en 6-månaders bebis & jag älskar mitt bord & vill gärna ha det kvar utan gamla matrester på så JA, det är en vaxduk & den kommer få sitta där ett bra tag till. Hur praktiskt som helst.
Fast vaxduken skall snart bytas ut mot en ny, mindre sliten & lite tjockare variant som inte bubblar sig så mycket förhoppningsvis =O)

Kramar

lördag 14 januari 2012

Ett ååååhhhh...




Vacker keramik från underbara Vindsverkstan. Bilderna är även de deras!

Hej igen!

Ja, ett riktigt långt ååååååhhh... blev det när jag såg de här fina keramikprodukterna. Jag som aldrig vart så där superförtjust i blått har tydligen trillat dit rejält. Tycker det bryter av så fint i mitt kök bland allt det vita & beige.

I går tvingade min vän Kriztin med mig på ett magträningspass på ett gym här i stan... I dag kan jag inte skratta... alltså fy faaan vad jag har ont. Jag har tydligen ganska många muskler i magområdet jag inte visste fanns.

Jag är ju absolut ingen träningsmänniska, men nu har Andreas gjort ett program till mig som jag kör nöstan varje kväll när ungarna har lagt sig. Han är väldigt duktig när det gäller det här med träning min man så jag får superbra pepp av honom vilket verkligen behövs!

Jag ska ha bort mammakilona & taighta till kroppen lite tänkte jag! Helst ska jag vara skitsnygg till den 28 januari för då är vi ett stort tjejgäng som drar i väg på en kryssning.

Jag har lovat mig själv att köpa ett par skitsnygga jeans jag hittat om jag går ner ett visst antal kilon. Jag vägrar köpa mer kläder som det är nu då jag drar 38 i storlek & har alltid vart en 34-36:a. Jag vet... 38 är en helt normal storlek, men det är inte min storlek... jag är 173 cm lång & väger just nu........ gaaaaaah ska man våga berätta... 73 stadiga kilon...

Så nu måste jag tappa lite kilon så jag kan berätta för alla er hur duktig jag har varit.
Men mat är ju såååå gott... så jag kör mer på träna & bränna fett istället för att svältbanta & hoppas det går bra.

Nu får ni peppa mig kära vänner!

Kram

söndag 8 januari 2012

Nytt hemma


Mina skitsnygga Dieseljeans hänger på stolen i väntan på att ett par ( eller flera ) kilon ska bort så de sitter som ett smäck igen! En liten morot då man får kika på dem varje dag, men snart...



Finaste örngotten från Åhléns, i Ekologisk Bomulls Percale. Lampskärmar från Lavendel & Romantik.

God kväll!

I går sprang jag på Åhléns nya kollektion med sängkläder. Ekologiska i flera superfina mönster! Dock var de ganska dyra, så jag köpte ett par örngott för att se om jag gillade det blåa i mitt sovrum, & jag vart riktigt nöjd så jag ska nog köpa påslakan till också!
Jag har mycket vita sängkläder så det blir roligt med någonting annat!

Nu när julen är utstädad känns det så skönt, rent & fräscht. Jag passade på att slänga alla vita volangkjolar till lamporna jag haft & köpte nya lampskärmar både till vardagrummet & köket.
Till köket blev det en Tine K lampskärm, hoppas den kommer någon gång bara... tråkigt med lång leveranstid när man väntar på något roligt. Det beror säkert på alla röda dagar som varit nu vid jul, men jag beställde den för över två veckor sedan & det kan jag tycka är i längsta laget för en vara som fanns hemma.

Förresten, jag vet att jag lovade bilder på köket före renoveringen, de kommer nästa gång!

Kan ni inte berätta för mig vad ni vill läsa eller se här på bloggen framöver. Jag vet liskom inte riktigt vad jag ska visa mer. Jag hoppas på att kunna övertala Andreas om en hallrenovering snart, så det kommer ni säkert få se!

Ha en trevlig kväll allesammans!

fredag 6 januari 2012

Köket!

Från ingången till köket

Högra sidan

Vänstra sidan

Matplatsen, bord från Mio & Leksandsstolar gratis från en släkting.


Motsatt sida från matplatsen, Blocketfyndat skåp.

Hej igen!

I dag visar jag bilder från vårat kök. Det är inte helt färdigt än, det är lite listmålning & en liten bit tapetsering kvar vid ingången.
Väggen in mot vardagsrummet som ni ser på bild 4 ska rivas, därför har vi bara vitmålat den istället för att slösa pengar på att tapetsera!

Köket kommer som ni säkert ser från Ikea & heter Lidingö. Vi har valt porslinsho & även den från Ikea. Vitvarorna är alla nya förutom kyl & frys för de fanns redan & var bara ett par år gamla så de får duga tills de går sönder!
Tapeten är den klassiska Rut från Sandbergs. Jag stod i valet & kvalet mellan ljusgrå eller beige, men valet föll slutligen på den beige.

Bänksivan är ljus valnöt i laminat & den har vi köpt på Fröbergs i Borlänge.

I den botre delen av köket står det vita skåpet som är mitt fina Blocketfynd jag skulle visa er. Ett par hundralappar & så var det mitt. Det ska stå i hallen som klädskåp när hallen är renoverad men just nu har vi bara plats för det i köket.

Där skåpet står ska vi ( läs Andreas, me do not bygger ) bygga ett hörnskafferi & en platsbyggd sittbänk, men det får komma allt eftersom.

Vi är jättenöjda med köket, men det har varit en kamp. Vi började efter massa tjat från mig 3 veckor innan August skulle komma. Som tur var så gick jag ju som sagt över 3 veckor & vi hann få upp alla skåp, måla golv ( låg på alla fyra överburen ) & målade golv sena kvällar i förhoppning om att sätta igån förlossningen, men inte då!

En vecka efter att August föddes, satte badrumsrenoveringen igång & Andreas fick ägna sig lite åt det, mitt bland all kaos här hemma med nyfödd kolik/magknipsbebis.

Äntligen är vi i hamn med köket & vi kan nästan, men bara nästan pusta ut. Vi gjorde det!

Nästa gång får ni se några bilder av vår väg till nytt kök!

Kram på er!

tisdag 3 januari 2012

Lillebrors rum






Bildficka, Isa Form, Läragåvagn, Brio, Matta, Pappelina. Lilla bokhyllan kommer från Vita Novum!

Hej!

I dag visar jag lite bilder från Augusts rum! Det är inte riktigt klart än, men en bit på väg i alla fall. Listerna är på g, nu har jag äntligen hittat vilka jag ska ha! Varför stressa fram beslut?

På högra sidan mittemot Augusts säng har vi en vanlig 90 säng till oss, då den lilla sover katstrofalt dåligt så vi går i skift lite här hemma för att orka!

Tycker det är så kul att inreda & fixa till barnen för att de ska få fina rum som inbjuder till lek.

Den fina pekboken i sammet har August fått av "tant" Sara. Visst är den bara för härlig? I boken kan våra fina barn som är lite finare lära sig ord som Privatjet, Juvel, Champagne & Skaldjur. Ett hett tips till er som ska på dop eller har någon nära som fått en bebis. Jag skrattade gott åt boken när han fick den!

Nu ska jag åka på året första jobb-möte. Ska bli roligt att träffa lite Peace & Love-kollegor igen!
Ni ska väl gå på P&L 2012? Här hittar ni biljetterna!

Kramar till er alla