lördag 31 december 2011

Årskrönika?






Hej!

Jag började skriva på en årskrönika, men efter ett tag kände jag... det är liksom inte något viktigt jag skriver.

För det enda viktiga som hänt i år är ju August! Mitt fina lilla underbara barn. Hur stort är det egentligen inte att få ett barn. En helt perfekt liten människa som har legat i min mage i 9 månader ( ja nästan 10 för att vara ärlig ) & som vänder upp & ner på hela vår tillvaro.

Hösten kantades av kolik, magknip & vakna nätter & jag har aldrig förr känt mig så totalt tom som jag gjorde när min lilla son hade så ont att han skrek & jag kunde inte göra mycket för att hjälpa honom, mer än att bära, gunga & massera.

Nu är August 5 månader & är en riktigt glad, rund & go unge. Han kan sitta & han far runt som en virvelvind i sin gåstol. Han älskar att busa med storebror & storebror Hugo är den bästa bror man kan ha. Snäll, omtänksam & älskar sin bror helt otroligt mycket.

Så tack 2011 för att jag har fått en fin son & att min stora pojk finns med oss & glädjer oss varje dag, även dessa dagar då det bara är bråk & gnäll eller dagar då han hittar på bus hela tiden!

Jag älskar er!

//Mamma

tisdag 27 december 2011

Hugos rum







Hugos rum går i turkosa färger & jeans. Gardinen har jag sytt med tyg från Önskehuset, mattan i jeanstrasor kommer från Åhléns! Hyllorna är från Sebra!

Hej hej!

Hoppas att julen har varit lika härlig för er som för oss! Vi har umgåtts med släkt & vänner & barnen har lekt.
Hugo fick sin efterlängtade fyrhjuling & August, ja han var mest intresserad av julklapssnöret!

I dag passade jag på att fota lite i Hugos rum. Några förändringar har det blivit sen senast! Andreas målade garderobsdörrarna i turkosa färger trots att jag vägrade! Men jag får väl lov att erkänna att det vart riktigt bra! Hugo gillar det skarpt. & med tanke på att alla som besöker oss kommenterar & berömmer dörrarna så får jag se mig besegrad denna gång!

Hugo gillar jeanstyger & vi valde tillsammans ut det fina jeanstyget som jag sydde gardinerna av. Den vita sittpuffen är perfekt att ha framför tv:n när det ska spelas X-box eller kollas på film!

På tal om nåt helt annat, den här Dagmar är en riktigt bitig sak. Trodde våran Tuja skulle blåsa ner över huset, men vi klarade oss, däremot tog hon Hugos studsmatta som vi hade kvar på gården & slängde upp den i den stora häcken ett par meter bort. Tur man bor i ett tegelhus så det står stadigt!

Nästa gång ska jag visa er mitt fina Blocketfynd!

Kramar på er!

torsdag 22 december 2011

Det närmar sig...





... julafton med stormsteg. I år är våran gran vit & silverfärgad, med undantag för de julgransprydnader Hugo har valt.

Hej!

Det är lite trist att ta kort i mitt vardagsrum faktiskt, då vi har ett underbart "bastutak" som mörkar till hela vardagsrummet. Ja tapeterna ljusar ju inte upp de heller direkt.

Granen är i alla fall klädd, om än någon dag tidigare än vanligt! I år blev det stora vita rosetter, vita glittriga stjärnor & en hel drös med Hugos valda pynt.
Varje år går vi till Åhléns så får Hugo välja två saker att hänga i granen. Det är en liten mysig tradition vi har & sen kan vi när Hugo blir äldre minnas vad han valt varje år när vi plockar fram pyntet. Nästa år får även lillplutten August vara med & pynta!

I går byggde vi pepparkakshus här hemma. Hugo valde att vi skulle bygga en riddarborg & så fick det bli, men den visar jag en annan gång.

Nu ska jag sätta fart med alla julklappar som ska slås in & skinkan som ska griljeras.

God Jul till er alla från oss!

tisdag 13 december 2011

Trevlig Lucia!


Pepparkaksbröder




Hej hej!

Oj vad tiden rinner ifrån mig. Vi försöker renovera varje stund vi får över & det går sakta men säkert frammåt.

I förrgår skulle vi såga taklister jag & Andreas medans Hugo var på kalas & August sov. Efter tre timmar hade vi fortfarande inte fått upp en enda list! August hade nu hunnit vakna & Hugo var på gång hem. Vi hade sågat efter konstens alla regler! 45 grader hit & 45 grader dit, men vi fick inte till det! Andreas ( man som han är ) vägrade ta emot hjälpen jag vill ringa utan skulle minsann klara av detta själv...
Tillslut tog jag till nätet & Googlade fram hur man skulle göra & vips så satt den första listen där...
Nu är det bara 11 lister kvar! Så ja det tar sig sakta men säkert...

Skålen ni ser på bilderna ovan har jag beställt av duktiga Mariana, här hittar ni hennes webshop.
Jag valde att sätta våra namn på skålen & visst blev det fint?
Passade även på att köpa ett serveringsfat, men det får ni se en annan gång.

Ha nu en riktigt mysig Lucia. Kram