torsdag 29 april 2010

Lycka




Åh detta med hallar i lägenheter går mig på nerverna. Trångt, mörkt, stora klumpiga fula proppskåp & så långsmala dessutom...

Så här städat & fint är det inte till vardags på hatthyllan tyvärr...

Våra fina gummmistövlar tar både jag & Hugo på oss mer än gärna... Jag valde mina favoriter & han fick välja ut sina favoriter... bilar så klart!

Nej nu till något roligare.

Jag har fått ett nytt jobb...

Jag blev så glad när de ringde & berättade att jag fått tjänsten som boendeansvarig för Peace & Love.

Jag kommer börja direkt nästa vecka & jag riktigt längtar!

Jag kommer att ansvara för att alla artister, föreläsare, press & övriga medarbetare har ett boende under festivalen. Många trådar att knyta ihop & mycket att lära sig kommer det bli!

Jag kommer att ta en paus gällande brädor m.m för att komma in i mitt nya jobb, men jag hoppas på att snart vara tillbaka igen.

Jag får önska er en riktigt trevlig Valborg.

Kram

måndag 26 april 2010

Hemmaspa





I bland när jag vill lyxa till det lite tar jag min spa-korg & låser in mig i badrummet en stund.
Ut kommer en chokladluktande, fräsch & harmonisk mamma.

I min korg finns Dermanords Chokladscrubb, chokladmask, Cath Kidston shower gel ( här hittar ni ett stort utbud av Cath Kidston produkter), Maison Belle badrumsrengöring & Clean cotton-ljus från Yankee candle.

Nu sitter LantlivsAnna där hemma framför datorn & tänker:

- Hur sjutton har man hemmaspa med en Maison belle-rengöring?

Jo, det du Anna ska jag berätta. Jag måste göra rent badkaret innan jag hoppar i, för som så många andra karlar gör aldrig min man rent efter sig.

Ser ni det "lilla" Olivträdet? Det fyndade jag idag för ynka 139 kr. Dock höll jag på att smälla av när jag såg storleken. Jag hade tänk mig ett vanligt meterhögt träd & detta är vad som bjuds.
Ja ja jag hade ju bestämt mig för ett träd & ett 2 meter högt träd blev det!

Nu tjatar lillen om att få gå ut, så det är väl bara å klä på sig...

Kramar

söndag 25 april 2010

Vilket dygn...





Ibland går inte allt som det ska...

I natt när jag kom hem efter en kväll ute med tjejerna ringde jag Andreas för att han skulle kasta ut nyckeln... Inget svar... Efter ytterligare 40 samtal, 3 liter småsten på balkongen & otaliga "rop på hjälp" & 50 minuter satt jag fortfarande ute på gården... Kallt, javisst! Räddningen blev en granne i porten bredvid...

Av denna anledning står nu en vacker blomma på mitt bord... Han vet i alla fall vad han ska göra min man.

Dagen blev inte bättre. A råkade tappa ett fat på alla mina små porslinshjärtan till bröllopsdukningen så de gick i tusen bitar, fatet höll dock som tur var, tändvätskan var borta när vi skulle grilla, grillbricketterna vägrade brinna trots en halv flaska ny-inhandlad tändvätska så det blev grilla i ugn...

Nu sitter jag här & hade tänkt mig en mysig söndagskväll när A helt plötsligt får rycka ut & jobba natt i Stockholm...

Ja ja jag har ju nya balkongmöbler i alla fall... Alltid nåt...

Gókväll

torsdag 22 april 2010

Vackra olivträd




Jag som så många andra tycker mycket om de vackra olivträden. Dock är jag helkass på att få dem att överleva. Nu ger jag det en sista chans med detta lilla söta träd jag köpt på Plantagen i Falun.

För tillfället huserar det på Tv-skåpet, men ska snart få åka ut på balkongen, bara de nya balkongmöblerna är inhandlade.

Den vackra Mårbackapelargonen fyndade jag till ett riktigt bra pris idag. Jag slog till på två stycken, en till köket & en till sovrummet.




Ibland blir man helt stum över hur snälla människor det finns. En dag för ett tag sedan damp det ner ett paket i brevlådan till mig & Hugo.

Det var dessa underbara tjejer som hade skickat oss några presenter! Hugo älskar sin "Träggåsmästare" & sover med den på nätterna.

Mina härliga gåvor får ni se en annan dag! Jag är frälst i den ena av dem redan!!!

Förresten, blev uppmärksammad av en vän att jag ligger på plats 7 över Bubblare på Bloglovins hemsida gällande katergorin inredning. Är det någon som vet vad det innebär? Varför hamnar man där?

Kramar

onsdag 21 april 2010

En gång i tiden...





... var jag helt galen i väskor. Visst jag har jag fortfarande ett intresse, men jag springer inte längre & köper väskor för flera tusentals kronor.

Den här skönheten föll jag dock direkt för när jag såg den. Priset var inte lika lockande så jag har gått & dragit ut på det ett tag, men i dag fick den följa med hem.

Märket heter Wera Stockholm & säljs på Åhléns.

Den är stor & rymlig med flera fack & det bästa av allt...

... det får plats många öl i den till sommarens alla mysiga ute-fester & festivaler.

Det har blivit lite modeinlägg på senaste tiden, dels för att det inte händer något här hemma & dels för att jag tycker det är roligt att variera sig lite bland inläggen.

Vad tycker ni?

Kramar Emma

måndag 19 april 2010

Till en prinsessa




En vitmålad kista från 1700-talet med texten:

Being a princess is a full-time job, but someone has to do it.

Måtten är Bredd 53 cm Djup 40 cm Höjd 33 cm

Perfekt som leksaksförvaring i lillsessans rum.

Pris 900 kr Såld!

Maila på brador@live.se vid intresse.

Vänner...



I går hade jag & Hugo trevligt besök här av tre gamla skolkamrater till mig från högstadiet. Vi har alla fyra fått barn de senaste åren & pojkar allihopa dessutom.

Jag fick den här vackra buketten av tjejerna, & de hade valt färgerna med tankarna på mitt stundande bröllop som ska gå i rosa & vitt.

Ååå vad synd det är att Pionerna hinner blomma över innan mitt bröllop annars hade jag gärna haft såna till dukningen.

Det var jättetrevligt att träffa alla igen, vi har inte träffats allihopa sedan högstadiet, men nu blir det fler gånger.

Nästa gång ska jag visa er vad jag fick för överraskning med posten för ett tag sedan som gjorde både mig & Hugo väldigt glada!

Kram

lördag 17 april 2010

Tänk att...




...ett par skor kan få en tjej att må så bra, ja bli lycklig helt enkelt. Visst är det toppen? Andreas vet precis vad han ska köpa åt mig för att få mig på bra humör.

Jag fick ett par ljusbruna skinnsandaler också, men de är inge speciella så de visar jag inte. Tyvärr blev mina vita favoritsandaler stulna förra sommaren... Hur det gick till ska vi inte gå in på, men borta är de.

I kväll blir det bowling & mat med våra underbara vänner. Jag är bäst på bowling så jag tänker vinna!!!

Håll utkik på bloggen nästa vecka då har jag en liten kista att sälja till en söt liten prinsessa.

Trevlig lördag till er!

Skor Replay från Scorett, lackleggings Gina Tricot, Volangklänning Vero Moda.

torsdag 15 april 2010

Längtar...





... tänk vad tiden går fort. Snart är det dags att gifta sig & bli fru Hantzmann.
Anna-Karins längtarkeramik får idag sybolisera våran längtan.

Den veckan då Andreas friade köpte jag faktiskt denna lykta enbart för att se den varje dag, minnas & längta.

Jag har dukningsproblem dock. Jag köpte 14 meter organzatyg som skulle ligga i mitten av borden & liksom slingra sig lite & "bubbla lite" men det förbannade tygen vägrar bubbla sig & faller ut spikrakt, fast jag syr i det... det funkar bara inte. Så nu står jag här med 14 meter tyg som jag inte vet vad jag ska göra med.

Funderar på att klippa det i 30 cm breda bitar & lägga det tvärs över bordet & ställa tallrikarna på det på varje plats.

Snälla kom med tips! Dukningen ska gå i ljusrosa & vitt & utan inblandning av grönt & andra färger. Ett litet tema på mitt bröllop är rosetter, de kommer synas både här & var!

Hur dukar man fint utan tallrikar på borden? Gästerna kommer bli serverade mat så tallrikarna kan ju liksom inte stå på borden då! Suck!

Nu litar jag på att ni kommer med mängder av bra tips för jag får snart något fel.

Kramar

tisdag 13 april 2010

Det spritter i mig.





Det är vååååår...

Jag är ju den typen (ni som läser ofta vet) som avskyr våren, men inte ens jag kan förneka att det är helt underbart med sol, blomknoppar, flugor & värme. De senaste dagarna har spenderats utomhus från morgon till kväll. Inte ens maten har hindrat oss från at vara ute då vi har grillat.

Här kommer receptet på den goda köttfärssoppan jag lovade.

400 g köttfärs
1 burk tacosås, välj styrka efter din egen smak.
4 potatisar
3 morötter
1 burk majs
8 dl vatten
2 dl ( 2 dl till servering) creme fraiche
cayennepeppar
Spiskummin

Bryn köttfärsen, skiva morötter & potatis & bryn tillsammans med köttfärsen ett tag. Häll över tacosåsen & låt puttra ett litet tag.
Häll på vattnet & koka upp.
Efter att det kokat så potatisen och morötterna nästan är klara häller du över majsen & creme fraichen, låt koka tills det är genomkokt. Morötterna kommer bli något hårdare än potatisen.
Krydda efter smak & tycke, men tänk på att det är mycket vatten så det behövs en hel del kryddor.
Servera med en klick creme fraiche.

Alla ingredienser kan du ta mindre av ifall ni är färre. Denna soppa räcker väl tilltaget till 6 personer.

Smaklig måltid.

fredag 9 april 2010

Köksredskap






Äntligen har jag fått mina efterlängtade Nigella Lawson redskap till köket. Varje gång jag bestämt mig för att beställa dem, så har just det set jag vill ha varit slut.

Jag valde mellan turkos & ljusbeige, men valet föll på det senare som ni ser. Tänkte att jag vill inte blanda in både turkost & rosa om jag ska ha en rosa Kitchen Aid. Redskapen köper ni här!

Som ni även ser har jag (Hugo) samlat på mig lite muggar. Visas är från Rice & vissa fyndade jag på Hemköp i Falun för en femma styck, vilken skillnad i pris mor ricemuggarna för 39:-

Ser ni vilka som är fejk? Nej knappt jag heller. De mindre muggarna är Rice 6-pack man kan köpa.

De gröna & lila är fejkisarna.

Dessa muggar är mina favoriter till kalaset, picknicken & på stranden.

Åååå nu måste jag sluta så jag kan ringa filmbutiken & fråga om de är blinda, de hade lagt i fel film, ettan istället för tvåan i en serie. Stackars Hugo blev så ledsen när han inte kunde se. Ettan har vi hemma & den har han sett sig trött på tyvärr.

Trevlig helg. Förresten, soppan på bilden är ett riktig dundergod soppa, nästa gång får ni receptet!

Kramar

måndag 5 april 2010

Kakfat




Gokväll allihopa!

Tänkte presentera en ny produkt här på bloggen. Nämligen ett kakfat i trä.

Som ni ser på bilderna ovan står det textat några av mina favoritkakor runt fatet hallongrottor, mums-mums, drömmar...men du bestämmer själv vilka kaknamn du vill ha på just ditt fat.

Vill du ha någon annan text går det självklart bra det också!

Fatet kostar 259 kr & är 32 cm i diameter.

Du kan få det i svart, grått & vitt, ja eller egentligen i vilken färg du vill...

Maila på brador@live.se & märk mailet med kakfat!

Ursäkta den dåliga bildkvalitén, kameran är på lagning & lilla digitalkameran är laddaren puts väck till!

Ha en trevlig kväll.

lördag 3 april 2010

Pojkrumsdrömmar






Sebra säng, den stora drömmen, men det får nog bli om jag någon gång skaffar fler barn.

Jielde-kopia i blått, helt underbar & finns i mängder av färger att välja på.

Randiga tapeter från Ralph Lauren. Finns hos Engelska tapetmagasinet.

När vi flyttar till huset så ska Hugo få ett underbart sovrum. Det är det första vi ska renovera när vi väl har flyttat vilket vi inte vet när det blir än. (För er som inte vet så ska vi köpa Andreas föräldrars hus någon gång inom 1-1 ½ år) *längtar*

Idag bjuder jag på lånebilder. Kameran åkte i golvet när jag & Hugo fotade min outfit-bild... Tur att man tog försäkring på den. Jag som alltid annars är för snål för att ta det *fniss*

Hoppas det går fort att fixa till den för man har ju blivit kameraberoende...

Kram till er.

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk


Leggings & short Gina Tricot Jeansjacka Lindex.


Sötaste ungen i stan: Egentillverkad!!! *fniss*

I morse hade påskharen vart här med ett litet ägg till Hugo. I ägget fanns material till att göra en egen t-shirt. Visst vart Hugos t-shirt fin?

För er som inte kan se vad det föreställer kan jag berätta att det är kanoner, som ska skjuta alla dumma! *fniss*

I mammas ägg fanns det shorts & leggings tur man får stoppa i vad man vill i sitt eget ägg va?Tycker det är schysst med hög midja på shortsen, men Andreas avskyr det! Jag lyssnar inte på det örat, jag tycker det är fint, så det så!!!

Vad tycker ni?

Nu blir det Kupolen en sväng, min vigselring har kommit efter lite ändringar!

Kramar